26 Aralık 2014 Cuma

HASAN SARIKAYA: "Yüzüncü Yıl İşçi Blokları Mahallesi ve yakın çevre halkına İçtenlikle, sağlık ve esenlik dileklerimle Merhaba;"

Yüzüncü Yıl İşçi Blokları Mahallesi ve yakın çevre halkına
İçtenlikle, sağlık ve esenlik dileklerimle Merhaba;
Sevgili ve değerli komşularım; Bir dönem de olsa “Mahalle Muhtarlığı” yapmış olmanın tarafıma yüklediği “duyarlık ve sorumluluk” nedeniyle; Ara bir de olsa, zaman zaman mahallemizin, doğal doku ve ikamet mahallimizin, daha doğrusu “mahalle halkımızın” sorunlarını sizlerle paylaşmak istiyorum.
Bu, tabi ki mahallemizin bir kısmını ilgilendirmekte ve “ilgi alanı” içinde yer alan bazı komşularımızı kapsamakta... Şöyle ki, mahallemizde 4906 konut sahibi şu anda tasfiye halinde S.S.100.yıl sitesi ısı merkezi ve rant tesisleri işletme kooperatifi adı altında faaliyet gösteren bir kooperatif var. Bu kooperatif, 1970 yıllarında kurulmuş,alınan araziye 3.500 konut yapılacakken?.yönetimin?. fazla fazla üye alarak;parsel paylarında azalma olmuştur.üye sayısını 4906 çıkarmışlar.burada yönetim çok büyük hata yapmıştır.  uzun yıllardan bu yana mahallemiz alanında konut ve işyeri inşat kooperatifi olarak devam etmiş. İnşatlar 1986 yılında bitince de,konutları üyelere devri yapılmış.işyerleri kooparatif üzerinde kalmıştır. üye konumundaki insanlara maddi külfet getirmemesi için derhal tasfiye edilip kapatılması gerekirken, maalesef böyle olmamış, bunun yerine kooperatifi günümüze kadar, sudan sebeplerle ve hiç de gerekmediği halde sürüp gelmiştir.
Fakat!. bu kooperatif başkanları  kurnazca fikirlerle kendilerine rant kapısı formülü kurarak bu masum insanları görünen o ki!. bir ömür boyu kullanarak yararlanma formülü yaratmışlar. Bu  bir önceki yönetim, şimdiki yönetim kardeşleri de bunu yürütmekteler. Üyelerin onayını almak için insanlara işyeri olarak bulunan dükkanların kira gelirlerini kara dönüşecegini ?. geçek dışı vaatlerle, “nasıl para kazanırlar” formülü sunuyorlar. Böylece, tabir caizse temiz kalpli insanları aldatmaktalar..
Üyelere kira gelirinin karından ne kadarını?:şimdiye kadar?:karpayı dagıtılmıştır acaba?:üyelerin  mülklerinin kira gelirlerinden kazanç sağlamak için 1990 yıllarında inşat kooperatifi kapatılıyor. İsmi değiştirilerek kooperatif yöneticileri, üyelerini vaatlerle aldatarak  bazı çıkarcılar rant kooperatifi kurarak insanları sömürmeleri 1986 yıllarından itibaren; gelen yönetimler yalan vaatlerle kandırmaları sömürmeleri devam etmiş ve etmekte.
Hasan SARIKAYA
19.10.2014 tarih saat 09.00 da yapılan mali kurul toplantısına benim tahminen gördüğüm  kadarıyla toplantıya 50 veya 60 kişi katıldı. Burada bilânço mali genel kurulu çalışma raporu adı altında bir kitapçık dağıtıldı. Buraya gelen ve bu toplantıya katılanlar çoğunluğu yaşlı insanlar. O an, o bilânçoyu gelir gider kısmından inceleme fırsatı bulamadılar?  Nerede ve o an nasıl inceleyebilirler. Yönetimi kendilerinin kurmuş oldukları senaryolarla divanı kurdular. Bu toplantıda kendi çıkarları doğrultusunda bütçe gündeme alındı ve sunuldu. Kimsenin bütçe incelemesi bile yapmadan oya sunuldu orada çoğunluk yönetimden yana kimsenin sesi çıkmadan kabul edildi.üyeleri bu gibi davranışları ile yıldırdılar.
Bu kadar ahlaklı insanlara olan baskı ve  yolsuzluğun olduğu bir mahallenin ne kadar mahalle halkının yararına, çıkarına çalışacak toplum yaratmak mümkün mü? Bu olay insanların bir birlerine olan güveni kalmamış? Güvensizlik oluşmuştur. Bu yönetim muhtarlığım döneminde benden için kooparatif yönetimi muhtar tehdit ediyor diye Çankaya Kaymakamlığı’na hakkımda 2,3 defa şikâyet dilekçesi vererek asılsız,kanıtlıyamadıkları suç duyurusunda bulundu Kooperatif yönetimi.. Ben bu kooperatifin üyesiyim.dedim. Haksızlıklarla mücadele etmek istedim. Benimle birlik olunmadı. Aksine muhalif oldular. Benim gönlümde “örnek mahalle olma” arzusu vardı. Çabalarım bunun içindi. Beni, bu özverili çalışmamdan mahrum ettiler. Sağlık olsun deriz amma böyle sağlık olmaz. Bu mahalleye ve mahallemizin iyi niyetli, saf, samimi ve güzel insanlarına kötülüktür.
Bunlar nasıl mutlu olurlar acaba? Arkalarından bir sürü insan beddua etmekte iken!..
Sayın komşularımız bir şeyler söylemek, anlatmak çok zor. Yalancı insanın  çevresi de yalancı olur derler. Bana kızmayın ne olur. Ya ben yanlış bir insanım, ya da mahalledeki düzenbaz insanlar. Çoğunluğu dürüst olan yaşlı insanları kandırmakla meşguller. Çünkü bu mahalle yer itibariyle bunlara lâyık bir yer değil. Yüce Yaratıcı insanlara çok güzel yaşam yerler nasip etmiş. Bunun kıymetini bilmemiz lazım. Aşık Veysel’in bir sözü var; “Benim sadık yarim kara topraktır” der. Bu deyimiyle her yurttaşın yaşamda ve sonunda kara toprağa muhtaç olduklarını!.bunu hatırlaması lâzım derim.
Çalma, çırpma,yalan  kimseye hiç bir şey kazandırmaz!.aksine kaybettirir  Doğruluk insanların ilkesi olmalı. Veysel’in sözü gibi insanlar çalsa da çırpsa da yolun sonunda  kara toprak derim.
SAAT.15.00 YER BİRLİK PARKI
Her Pazar “mücadeleye devam” diyerek birleşelim, birlik olalım yerimizi koruyalım.
Ankara büyük şehir belediyesi kazanmış olduğumuz davaya itiraz etti. Sevgili mahalle halkı, değerli komşularımız Birlik Parkı’nın mücadelesini hiç bırakmayalım. Bu mücadeleye sonuna kadar devam diyelim, devam edelim. Bu yere haksız sahip olmak isteyen insanlara Allah akıl fikir versin derim.devlet görevlileri  burayı korumak kurtulması gerekirken!. Bu parkla olan mücadelemiz devam etmekte.Pazar günleri saat 15.00’temahalleden komşularımızı bizimle beraber Birlik Parkı’nda görmeliyiz. Sevgili komşularımız bu olaya biraz ciddi bakalım. Kimse yok. Olacak iş mi bu!. Nerede hak nerede hukuk?. Allahtan Hukukçularımız vicdanlı. Allah onların işlerini rast getire. İnsaflı, vatanperver yargıçlar var. Belediyeler deriz!, Görevleri vatandaşa  hizmet, huzur sosyal ve ekonomik konularında destek ve hizmet sunmak vatana, millete hizmet etmeleri gerekir.
Vatandaşın korkulu rüyaları oluyorlar.
Korkulu rüya olmayıp, hizmet kapısı olmalı.
Sevgili gençler; sizlerle de biraz bazı konuları paylaşmak isterim:
Bizler bu millete hizmetlerimizle bir miktar emek verdik. Tabi ki bu hizmet ücret karşılığı oldu. Amma burada bu hizmeti verirken biraz vicdanlı olmalı ki bu görevleri icra ederken karşı taraftaki kişiler mutlu olsunlar. Bunu da anlamak için kişiler birilerini tanıyıp yorumlarını yaparken ona göre yapmalı. duyduklarınıza göre kendinizi yönlendirmeyin.vebal altında kalmayın?.Ben Emniyet Teşkilatında Çankaya da tahmini 20 hizmet yılımı verdim. Bunun 10 yılı 100 yıl, 10 Nisan Polis Karakolunda geçti. Burada esnaf ve polisle işi olan dürüst vatandaş bire bir tanırlar ve iyi mi kötü mü kararını bunlar bilir ve bunlar verir.
Sizler okulun yoğunluğundan fırsat bulup ta acaba bu insan nasıldır diyecek vaktinizde olmaz zamanınızda kanaatindeyim.yalan duyumlarla kanaatınız olmasın. Onun için sizlere bir öğüt ve nasihat olsun kişiyi tanımak için oturun onunla konuşun, dostluk kurun. Ancak o zaman tanıya bilirsiniz. Sizlerle bir şeyi paylaşayım misal hiçbir kasabı veteriner olarak gördünüz mü?. İnşaatın duvarını ören mühendis, elektronik bir cihazı tamir eden bir mühendis. Onun için işi erbabına bırakacaksın ve onun yaptıklarını takip edip karar vereceksin.
Tabi ki konuşacak, anlatacak, paylaşacak çok şey var.zaman bir.nokta ışıktır.hem kısa hem uzundur.
Mahallede mahalleyle ilgili konferanslar düzenlenip toplantılar yapılmalı.derim.
Sayın komşularımızın yeni 2015 yıllarının sağlıklı, huzurlu, bol kazançlı, aileleri ile mutlu yıllar dilekleri ile hoşça kalınız. Vatanımıza ve milletimize hayırlı yıllar olsun. Birlik parkında bizlere canı gönülden destek veren, gönlü vatan, millet, hak, hukuk, yeşile ilgisi ve canlıya saygısı olan tüm insan âlemine saygı ve sevgilerimi sunarım.
2009-2014 Dönemi Mahalle Muhtarı ve
Birlik Platformu Kurucu Üyesi
Hasan SARIKAYA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder